G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Najbolje kafane u Skadarliji

Jedno od najpoznatijih mesta u Beogradu je svakako Skadarlija. Ova boemska četvrt predstavlja jedan od simbola grada Beograda i ukoliko ste u poseti našem glavnom gradu Skadarliju ne smete zaobići. Skadarlija je jedna od najstarijih ulica u Beogradu koja je od davnina okupljala najistaknujtiji umetnike našeg društva a i dan danas predstavlja mesto odličnog provoda. Tradicionlana hrana, kvalitetna muzika i sigran provod jeste ono što opisuje ovo mesto. Duž cele Skadarlije nalaze se kafane a među njima i one najstarije koje čuvaju duh ovog grada. 

Ako ste turisički u Beogradu i imate na umu da obiđete što više stvari u našem gradu savet je da odsednete negde u centru grada odakle ćete moći jednostavno i lako da posetite sve što ste naumili. Stanovi za izdavanje Beograd su vam uvek na raspolaganju ukoliko ste odlučite za ovaj tip smeštaja. Iznajmljivanje je danas jako jednostavno, sve što vam je potrebno jeste internet pristup i par klikova. Skadarlija se takođe nalazi u centru grada i prvo što ugledate kada joj priđete jeste kaldrma koja se pruža duž cele ulice ali i nezaobilazne kafanice iz kojih se čuje prelepa starogradska muzika. Od ovakvih mesta možete očekivati dobru hranu, nezaboravan provod uz kvalitetnu muziku i prelepe zvukove tamburice. Vaš boravak u Skadarliji ulepšaće i najljubaznije prisutno osoblje a koju kafanu bi odabrali to ostaje na vama da odaberete. Svaka kafana u Skadarliji ima svoju priču, ostanite sa nama i u nastavku teksta saznajte o svakoj ponešto.

Tri šešira jeste najstarija kafana u okviru Skadarlije. Postoji još od 1864. godine. Nastala je na mestu jedne zanatske radionice koja je zapravo bila šeširnica. Najpoznatiji ljudi boemskog sveta sedeli i gostili su se upravo ovde. Kafana Tri šešira i danas predstavlja mesto dobrog provoda i posećuju ga mnogi koji se užele čašice dobrog pića i atmosfere. Pored toga ova kafana nudi bogat tradicionalni meni i ovde možete okusiti najukusnija srpske specijalitete u kojima ćete uživati.

Pored kafane Tri šešira svakom je dobro poznata i kafana Dva jelena. Ova kafana nalazi se odmah pored Tri šešira i podjednako je posećeno mesto. Pre kafane na ovom mestu nalazila se takozvana Avramova pekara. Nekada davno gazda Joakim kupio je pekaru i preuredio je u kafanu. Danas ova kafana okuplja mnoge slavne ličnosti i omiljena je upravo zbog svoje autentičnosti. 

Šešir moj je pored ove dve kafane pobrao najviše simpatija tokom vremena. Ovo je kafana novijeg datuma. Otvorena je 1990. godine i poznato je  mesto među beograđanima. Vlasnik kafane Šešir moj radio je nekada u kafani Tri šešira kao konobar i vremenom poželeo da ima svoju kafanu. U trenutku kada se izdavao susedni lokal odlučuje da iskoristi priliku i otvori Šešir moj. 

Restoran Skadarlija je među poznatijim kafanama ovde takođe. Nalazi se na samom dnu ove boemske četvrti i ukoliko se odlučite da posetite ovo mesto svakako ćete uživati u vrhunskim specijalitetima i nezaobilaznom dobrom atomosferom koja je tako svojstvena ovom mestu. 

Categories: Turizam

Tags: , , ,