G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Pripremite kožu za leto

Pravilna i kontinuirana nega kože tokom čitave godine se podrazumeva. Ipak, potreba za negom tokom letnjih meseci se pojačava, kako zbog veće izloženosti kože spoljnim uticajima, tako i zbog estetskog momenta, jer je naša koža tokom leta otkrivena. Za pravilnu negu bitna je i priprema kože za dolazak viših temperatura, izlaganje kože suncu, kao i drugih faktora.

Štetni spoljašnji uticaji

Pre nego što započnemo priču o pripremi kože za leto, moramo se osvrnuti i na štetne spoljašnje faktore koji tokom letnjih meseci neminovno imaju više uticaja na našu kožu. Pre svega, sunčevi zraci kojima se svi neizmerno radujemo tokom letnjih meseci emituju mnogo više UV zraka nego što bismo mi to želeli. Zbog toga je od izuzetne važnosti da taj dugo čekani i željeni preplanuli ten dobijemo postepeno i na bezbedan način. Dakle, bez preteranog izlaganja suncu i uvek uz adekvatnu zaštitu koju pre svega predstavljaju kvalitetni preparati za sunčanje

Tokom boravka na moru, pored svih benefita koje morska voda i vazduh pružaju, činjenica je i da će slana voda (naročito u kombinaciji sa sunčanjem i peskom) dodatno isušiti našu kožu. Hidratacija je, dakle, ključna. Kako unutrašnja, u vidu konzumiranja dovoljno tečnosti kao i svežeg voća i povrća, tako i spoljna u vidu pravilne nege i korišćenja hidratantnih mleka za telo. 

Pravilna priprema kože

Kada je u pitanju priprema kože za letnje temperature, sunce, morsku vodu itd. bito je obratiti pažnju na nekoliko stvari. Kao što smo već rekli pravilna nega i hidratacija kože su ključne tokom čitave godine, a ovo naročito dolazi do izražaja ukoliko nam predstoje visoke temperature, kupanj, sunčanje, i uopšte, izloženost kože pogledima. Imperativ je da koža izgleda lepo i negovano i, naravno, da bude zdrava. 

Sunce je sjajno i vitamin D je neophodan čitavom našem organizmu, ali sa sunčanjem ne treba preterivati, jer i pored svih benefita koje donosi, kao i preplanulog tena, činjenica je da su negativni uticaji prisutni – čak i da ne govorimo o onim najštetnijim koji mogu ugroziti naše zdravlje, tu je i prosta činjenica da preterano izlaganje suncu ipak umanjuje lepotu naše kože i dovodi do njenog prevremenog starenja. Zbog toga je važno da ukoliko želimo preplanuli ten, to postignemo na efikasan način, a za to je ključna pravilna priprema.

Pre nego što pređete na negu kože u vidu hidratantnih krema i losiona, kao i preparata za ubrzano dobijanje preplanulog tena, neophodno je da svoju kožu pravilno i dubinski očistite tako što ćete ukloniti izumrle ćelije kože sa njene površine. Najjednostavniji način da ovo postignete jeste upotreba pilinga, kako onih koje možete sami pripremiti, tako i već gotovih koje možete pronaći gotovo svuda. Piling kože pre nego što otvorimo sezonu sunčanja korak je koji ne treba preskočiti. Omogućiće da naša koža bude blistava, meka i spremna za preplanule nijanse. Ovakvi preparati zaista čine čuda za našu kožu kada je dubinska nega i čišćenje kože u pitanju, a ne treba zaboraviti ni piling za lice.

U dobijanju preplanulog tena mogu pomoći i različiti preparati na prirodnoj bazi, poput ulja, ili preparata u obliku tableta (npr. na bazi karotena) koji imaju izuzetno povoljan uticaj na našu kožu, a ujedno i omogućavaju njeno brže tamnjenje. Sve pomenute proizvode nudi i svaka online apoteka, pa je zaista nikada lakše doći do kvalitetnih proizvoda i uživati u letu.

Za trudnice preporučujemo da pogledaju odličan pojas za trudnice kojii će vaam omogućiti da ublažite bolove u leđnim mišićima.

Categories: Lepota i zdravlje, Turizam

Tags: , , , ,