G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Prskanje suncokreta i kukuruza

Poljomehanizacija u rešavanju problema sa korovom

Dobra stvar kod “lošeg” tla kako bismo mogli nazvati poljoprivredno zemljište čiji kvalitet ne pogoduje gajenju šećerne repe ili, na primer, soje jeste to što ovo zemljište ipak može da služi za uzgajanje poljoprivrednih kultura poput, na primer, suncokreta. Zbog toga se kaže da u Srbiji suncokret gaje ljudi koji su primorani na to. To u prevodu najpre znači da je razmak između svake zasađene stabiljke oko 70 centimetara, a koji predstavlja veliki potencijal za rast i razvoj korova koje treba suzbiti adekvatnim sredstvima i poljomehanizacijom, i to neposredno nakon setve, i to upotrebom herbicida još pre nicanja useva. Ako se pitate koji je najoptimalniji način da zaštite svoj usev, odgovor na vaše pitanje krije se u redovima ispod.

Herbicidi ipak nisu dovoljni

Budući da odgovor ne predstavlja jedino naziv herbicida koji ćete koristiti, Krokus je adresa koja vam je, između ostalog, na raspolaganju i kada ste u potrazi za najmodernijom poljomehanizacijom koja uključuje atomizere i prskalice najnovije generacije koje će vam biti od izuzetne koristi prilikom tretiranja ili, tačnije rečeno, rešavanja od korova koji predstavlja opasnost kako za svaku biljku, tako i za suncokret.

Ni sunčevi zraci nisu dovoljni

Nije, dakle, dovoljno da biljka bide posejana i da upije sunčeve zrake u adekvatnim količinama, već treba voditi računa i o “biljkama uljezima” koje su loše po bilo koju povrtarsku kulturu gotovo podjednako kao i loši vremenski uslovi. 

Razčličite vrste atomizera za najbolji rezultat

Pored stručnih saveta od osoblja Krokus-a koje možete dobiti za maksimizaciju vašeg prihoda, njihov tim će vam prilagoditi posebnu alatku kako biste svoj usev tretirali na najbolji mogući način. Pored širokog spektra atomizera koji se može u različitim varijantama kada je u pitanju materijal, kao što je plastika ili prohrom, svojoj potrebi možete prilagoditi čak i njihovu zaprmeinu, koja se kreće od 1.000 do 1.200 litara.

Različite vrste prskalica za najbolji rezultat

Takođe, u Krokusu možete naći i veliki broj prskalica koje vam, pored odbrane od korova, mogu pomoći i u prihrani suncokreta, a koje se takođe nude u različitim varijantama. Neki od primera su prskalice sa vazdušnom podrškom ili GPS navigacijom. Uz to, moćete birtati i između više vrsta dizni shodno željenoj količini tečnosti koja se troši po jednom hektaru zemljišta. Od klasičnih prskalica, možete pronaći nošene koje su kapaciteta od 400 do 1.500 litara, sa radnim zahvatom od 15 do 28 metara, dok su vučene kapaciteta od 1.200 litara do 4.000 litara i radnog zahvata od 15 do 21 metra.

Odličan odnos cene i kvaliteta

Krokus je mesto gde možete naći sve navedene neophodne elemente za dobar prinos ne samo po pristupačnim cenama, već i po odnosu cene i kvaliteta, pri čemu uz svaki proizvod za koji se opredelite dobijate. Takođe, pored atomizera i prskalica domaće proizvodnje, na raspolaganju su vam i uvozni proizvodi renomiranih stranih firmi.

Categories: Poljoprivreda

Tags: , , ,