G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći prilikom iznajmljivanja automobila

Rent a car kako kod nas tako i u svetu se uglavnom vezuje za turizam i biznis s obzirom da su najčešći korisnici ove usluge upravo ljudi iz biznisa i turisti. Dešava se da čak neke kompanije sklapaju ugovore unapred sa agencijama koje pružaju ovakvu vrstu usluge kako bi njihovi zaposleni imali uvek na raspolaganju vozilo. Rentiranje automobila na putovanjima postaje skoro pa podrazumevana opcija sa razlogom. Rent a car nudi brojne pogodnosti koje prosto nisu dostupne kod drugih vidova prevoza. Jedan automobil vam omogućava puno udobnosti i slobode na putovanjima. Pre svega možete obilaziti  lokacije koje vi želite tempom kojim vi želite a mesta koja inače ne biste mogli posetiti javnim prevozom sa automobilom vam postaju dostupna.

Za sve one kojima je potrebna usluga rent a cara a do sada nisu imali iskustva sa pomenutom uslugom, donosimo nekoliko korisnih saveta koji će vam biti od pomoći prilikom iznajmljivanja automobila. 

Dobra priprema

Pre nego što iznajmite automobil dobro se raspitajte pa i u nekoliko agencija ako treba o svim uslovima i neophodnoj dokumentaciji kako bi izbegli nepotreban stres i nervozu. 

Odabir vozila

Kako bi najbolje odabrali vozilo za iznajmljivanje potrebno je da imate u vidu nekoliko stvari, kao na primer gde putujete, koliko osoba će se voziti tom prilikom, sa tim u vezi koliko prtljaga ćete imate, kakvi putevi će biti. Većina agencija uglavnom će odgovoriti na sve vaše zahteve jer ne samo da imaju veliki izbor automobila, već su i njihovi zaposleni više nego predusretljivi i pomoći će vam da pronađete najbolji auto za vas. 

Koliko ranije rezervisati automobil

Važno je reći da ne postoji pravilo koje kaže koliko ranije je potrebno rezervisati automobil ali ako već sada znate da će vam auto biti potreban za na primer 3 meseca, slobodno rezervišite. Nikad nije previše rano a i time skoro pa osiguravate željeni model automobila.

Fotografišite automobil pre samog korišćenja

Savet je da prilikom iznajmljivanja automobila imate fotoaparat kod sebe i zabeležite stanje vozila pre samog korišćenja, jer obično uzrok većine neprijatnosti do kojih dođe jesu upravo oštećenja na automobilu za koja se može ispostaviti da su bila prisutna i pre nego što ste uopšte preuzeli isti.

Broj turista koji se odlučuje za ovaj tip usluge raste iz godine u godinu. Međutim poslednjih godinu dana kriza izazvana korona virusom nanela je štetu mnogim biznisima. Iznajmljivanje automobila je jedan od njih. Bilo kako bilo rent a car Beograd nakon pandemije izgleda drugačije. Naime mnoge rent a car agencije morale su da vrata svojih biznisa zatvore pa je tako i iznajmljivanje automobila postalo gotovo nemoguća misija. One agencije koje su nastavile sa svojim poslovanjima su morale da znatno povećaju cene svojih usluga. 

Kako je zapravo došlo do ovoga? Posledica smanjenog broja turista godinu i po dana unazad doprineo je da veliki broj agencija koje se bave ovom deltanošću prekinu sa radom. One koje su opstale bile su prinuđene da smanje broj automobila i zaposlenih iz nemogućnosti da ispunjavaju obaveze kako prema zakupodavcima tako i radnicima usled opadanja prihoda i prometa do čak 80 posto. Možemo zaključiti da rent a car nakon pandemije čeka dug i težak oporavak. Barem za one kompanije koje su preživale ovaj period, a nisu zatvorile vrata svojih kuća. 

Categories: Rent a car, Turizam

Tags: , ,