G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Zašto su burme od belog zlata popularnije od žutog

Izbor burmi – korak koji očekuje veliki broj parova, na putu ka otpočinjanju bračnog života i ispunjavanju formalnosti u vidu venčanja. Iako je za pojedine osobe to isključivo formalan čin „stavljanja potpisa na papir“, za mnoge druge je mnogo uzvišenije od toga. Burme od belog zlata, žutog, roze ili od srebra – izbor su pred koji se stavljaju budući mladenci.

Burme su mnogo više od odabira prstenja za budući bračni par. Radi se o simboličnoj vrednosti, trajnoj vezi u vidu burme koja je namenjena za aktivno nošenje tokom čitavog dana, u svim prilikama. Zato burma treba da bude nešto što se nosi sa emocijama, uz komociju, udobnost i nesmetano obavljanje svih aktivnosti.

Burme od belog zlata su univerzalnije

Burme od belog zlata važe za vrlo univerzalne i manje upadljive detalje. Sa druge strane, burme od žutog zlata su upečatljivije i upadljivije. Ovo je razlog koji nekim osobama nije prioritet, niti smeta upadljivost, pa preferiraju žuto zlato. Generalno, burme od belog zlata se nose bez velike primećenosti, i u slučaju nošenja satova, narukvica ili prstenja, ne stiče se utisak velikog broja nepovezanih detalja koji se nose na rukama. Mnoge osobe zbog univerzalnosti odluče se za otkup zlata, tačnije zamenu žutog za burme od belog zlata, ili neki drugi komad nakita u ovoj boji.

Burme od belog zlata se jednostavno uklapaju i „idu“ uz sve

Pored toga što su univerzalne i ne privlače pažnju, burme od belog zlata se jednostavno uklapaju uz svaki „stajling“ – sportski, svakodnevni, eleganciju ili neku kombinaciju. Bez obzira da li se nose štikle ili patike, stoje idealno uz svaki odabir. Pored toga, burme od belog zlata su pogodne za inovativne ideje – gravirane, oslikane, modele ukrašene cirkonima, kombinaciju sa drugim vrstama zlata i mnogo drugih maštovitosti. Sve to, realizuje se bez utiska kiča i prevelikog broja detalja na jednom prstenu. Burme od belog zlata danas se izrađuju i u kombinaciji sa detaljima od žutog ili roze zlata, platine, opala i drugim dragocenostima. 

Burme belo zlato uz isti kvalitet imaju višu cenu od žutog zlata

Iako je u pitanju isti kvalitet, estetika je presudila u korist belom zlatu. Tako, burme od belog zlata su popularne, moderne i u trendu već deceniju unazad. Žuto zlato je i dalje stvar izbora, ali je i ponuda i tražnja modela od belog zlata obimnija i neuporedivo veća. Sve to, rezultiralo je većom cenom belog od žutog zlata. Iako se radi o istim karakteristikama, dizajn koji imaju burme od belog zlata presudno je uticao na veću popularnost. A kod velikog broja osoba, ono što ima veću cenu vodilja je ka boljem kvalitetu. To ovde nije slučaj, ali i dalje čini da burme od belog zlata budu više vrednovane i tražene od svih drugih. Za burme od belog zlata cena je na izuzetno visokom nivou.

Burme od belog zlata danas su primarni izbor najvećeg broja mladenaca. Bez obzira da li se bira isti ili različit par burmi, većih ili manjih dimenzija, kao i sa ili bez detalja, trend je da se žuto zlato manje kupuje, nosi i poklanja. Za razliku od toga, prvu poziciju preuzelo je belo zlato, i posebno se burme belo zlato biraju čak i bez razgledanja drugih dostupnih boja i cena zlata.

Categories: Lepota i zdravlje