G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Nekoliko smernica za uređenje enterijera

Sigurno ste nekad kod nekog videli drvene grede na plafonu i u najmanju ruku oduševili se kako izgledaju. Drvene grede zaista mogu dati poseban pečat prostoriji i divan su detalj koje možete kombinovati uz bilo koji stil uređenja enterijera da se odlučite. Ako se dvoumite da li da ih nabavite nemojte jer sigurno nećete pogrešiti.
Ove drvene grede možete pronaći na tržištu lako i postoji zaista veliki izbor. Ukoliko ne pronađete prave uvek možete odabrati i imitaciju ovih greda koje će podjednako dobro izgledati kao prave sa sve godovima po sebi, pukotinama a i dostupne u mnogo boja. Ako tražite hrastove grede ili neku drugu vrstu drveta dovoljno je da ukucate na vašem pretraživaču nešto od ovog i dobićete pregršt izbora odnosno veliki izbor firmi koje se bave ovom vrstom delatnošću.


Baš kao što smo napomenuli drvene grede izgledaju jako lepo u svakom enterijeru a osim toga jednostavno se montiraju. Ako imate gipsanu plafonsku konstrukciju i tu dolaze u obzir. Tada ih možete postaviti samo lepljenjem. Ako posedujete tavan ili potkrovlje i ako u okviru istih imate mesta šteta je ne preurediti ih i iskoristiti kao prostor za relaksaciju, odmor, uživanje i beg od svakodnevnih obaveza. Ako niste sigurni kako bi ovu prostoriju preuredili inspiraciju možete potražiti na interenetu. Na pinterestu pogotovu možete pronaći pregršt ideja koje možete primeniti u ovom slučaju. S obzirom da je većina potkrovlja i tavana u kosinama iskoristiti ovo i postavite drvene grede, sigurni smo da će se odlično uklopiti. Ako vam bude nedostajalo svetlosti uvek možete dodati jedan krovni prostor i time rešiti problem svetlosti. Prisutnost svetlosti jako je bitan pa se potrudite da svaku prostoriju dovoljno osvetlite. Ako odlučite da postavite grede onda je savet da birate svetlije boje zidova jer će se na taj način stvoriti dobar kontrast i ujedno vizuelno veći prostor. Ako ste se odlučili za parket ili laminat onda je dobro birati hrast. Većina ljudi zapravo bira hrast i zato ne čudi činjenica da imamo toliki broj firmi koje se bave prozvodnjom hrasta pa tako bilo da vam trebaju hrastovi trupci, hrastove grede znajte da ćete uvek imati gde da odete i nabavite iste. Parket uvek birajte u skladu sa vašim životnim stilom. Ako ste neko ko redovno pravi okupljanja i zabave kod kuće onda lakirani parket nije za vas. Isti slučaj je i sa decom. Deca obožavaju da se igraju na podu, voze rolere, bicikl i drugo i u tom slučaju takođe lakirani parket nije opcija. Birajte svetliji nameštaj i praktikujte minimalizam. Nemojte pretrpavati prostor nepotrebnim sitnicama. Ako imate ideju da odvojite prostorije nečim onda takođe možete iskoristiti drvene grede i u toj situaciji odvojiti recimo dnevni boravak od trpezarije i slično.

Categories: Apartmani, Uredjenje

Tags: ,