G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Staklene ograde i njihova prednost

Staklene ograde danas možemo videti skoro na svakom poslovnom objektu ili zgradi. Na ovaj način imate više prirodnog svetla a i prostor izgleda veće nego što jeste. Staklo nikad ne izlazi iz mode i elegantno je rešenje u svakj situaciji. Staklene ograde možemo postavljati na više mesta, na stepeništima, balkonima, bazenima i slično. Ostanite sa nama i u nastavku teksta saznajte sve o staklenom ogradama.

Prednosti staklenih ograda

Staklene ograde imaju dosta svojih prednosti. Recimo ukoliko se odlučite za staklene ograde na terasi sigurno nećete pogrešiti. Za ovu svrhu koristi se kaljeno staklo koje je dosta otpornije na udarce ili promenu temperature kao što je to slučaj sa običnim staklom. U slučaju lomljenja kaljeno staklo se lomi na tupe delove i na taj način zaobilazimo opasnost od posekotina i ostali lh povreda. Kaljeno staklo se sastoji od dva sloja slepljenog kaljenog stakla koja ukoliko se oštete ne dovode do srče pre svega zahvaljujući lepku koji slojeve stakla drži na jednom mestu. Debljina ograde je obično 16 mm.

Montiranje staklenih ograda

Montiranje staklenih ograda je poprilično je jednostavno, montiraju se kao table stakla u jednom ili više metalnih okvira. Svakako opcija je i bez metalnih okvira, u tom slučaju mogu biti samo metalni nosači. U slučaju da se odlučite za metalne okvire onda morate malo ranije reći za tu odluku bar do trenutka postavljanja metalne košuljice. Ukoliko se odlučite samo za metalni nosač možete biti bezbrižjiji jer na ovu opciju se možete odlučiti i tek nakon što se svi radovi u unutrašnjosti završe. Ukoliko niste sigurni da li biste kupili staklene ograde evo još par informacija koje vam mogu pomoći da se lakše odlučite.

Staklo samo po sebi dopušta prodor kako svetlosti tako i toplote u prostor. Ovo je jedna od najvećih prednosti ovog materijala. Osim toga staklo čini prostoriju većom, prostranijom i čistijom. Staklo je praktično jer se brzo čisti. Sve što vam je potrebno jeste krpa i sredstvo za pranje stakala. Maksimalna bezbednost je zagarantovana i kad su u pitanju deca. Zahvaljujući debljini stakala dečije rukice ne mogi dosegnuti daleko. Mana stakala jeste njhova brza zaprljanost. Jako brzo se vide mrlje i otisci od ruku i stakla se generalno moraju redovno čistiti. Takođe ukoliko želite privatnost stakla nisu najbolja opcija jer u njihovom slučaju izloženiji ste radoznalim pogledima. Sve više u enterijeru imamo prilike da vidimo i staklene pregrade. Idealne su u poslovnim prostorima, i jako dobri izolatori. Izradom staklenih pregrada u poslovnom prosotru dobijate savremen i moderan prostor u kom možete definitivno uživati i prijatno se osećati. Ne zaboravite i staklena klizna vrata koji su apsolutni hit. Nadamo se da smo vam bar malo olakšali proces odluke i da ćete sada lakše moći napraviti izbor kada su staklene ograde i pregrade u pitanju.

Categories: Dom

Tags: ,