G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Ukoliko volite narodnu muziku onda Klub narodnjaka morate posjetiti

Za sve koji vole narodnu muziku u Beograd se neće razočarati. Kroz godine ovaj grad je postao prijestolnica dobre muzike i noćnog provoda. 

Jednostavno doživljaj Beograda navečer je poseban i u potpunosti dokazuje zašto je na listi najljepših gradova u Evropi.

Odlična zabava i domaća muzika

Pored magične ljepote koja ostavlja bez daha kada padne noć ovo je idealno mjesto za provod. Splavovi, kafane, klubovi, barovi dobra zabava u bilo kojem lokalu je zagarantovana svima. Naravno, ono što je očito je da postoji više lokala koji puštaju domaću muziku. Samim time, za sve ljubitelje takve muzike je dosta lakše pronaći idealno mjesto za noćni izlazak. 

Među prvima na listi nalati se Klub narodnjaka koji je postao u vrlo kratkom roku  popularno mjesto za noćni izlazak. Otvoren je na starom mjestu nekadašnjeg kluba Džentlmen i Dama krajem 2020. godine. 

Iako se radi o relativno mladom klubu to nije spriječilo da u godinu dana prikupi favorite kod Beograđana ali i drugih turista. 

Nalazi se na Savskom keju, kod Stare Stenke i već pruža nezaboravne provode svim ljubiteljima narodne muziku. Radno vrijeme je od 22:00 do 02:00 sata. Također ispred samog objekta nalazi se parking tako da ne morate trošiti vrijeme tražeći gdje ćete parkirati automobil.

U svakom slučaju ukoliko namjeravate popiti koju čašu više i opustiti se preporučujemo da vaš prijevoz bude taksi. 

U ovom klubu su nastupale poznati domaći izvođaći narodne muzike i potvrdili da je ovo novi lokal u Beogradu vrijedan pažnje. 

Kafana u kojoj se susreću prošlost i sadašnjost 

Ambijent Kluba narodnjaka urađen je u stilu kafane, pa su samim time i sjedeća mjesta većim dijelom zastupljena u lokalu. No, to dodatno upotupnjuje nekadašnji kafanski ugođaj koji je danas teško pronaći i osjetiti. 

Nisu svi fanovi noćnih klubova i splavova, te ovo je odlična varijanta noćnog izlaska u kojoj se možete čak i bolje provesti. 

Iako su zastupljene kafanske stolice i stolovi, dobra muzika i pjevači natjerati će vas da ustanete i plešete čitavu večer uz stihove najpopularnijih narodnih pjesama. 

Ambijent u kojem se susreću tipične stare kafane i moderno doba pružaju odličan provod i iskustvo koje će vas uvjeriti da se ponovno vratite u Klub narodnjaka. 

Piće za sve ! 

Kada kažemo piće za sve onda se to uistinu tako i misli. Jer su cijene pića, u tipično stilu kafane, prilagođene svima. Za sve koji ne vole luskuzna, precijenjena mjesta ambijent kafane sa kvalitetnim pićem je pravi izbor. 

Već smo rekli da je ovo lokal koji je u kratkom roku prikupio simpatije mnogih. Stoga, vrlo važno je rezervisati stol i tako osigurati svoje mjesto. Rezervacije se ne plaćaju, te jedino kada je neka svirka potrebno je naručiti bocu žestokog pića. 

Dakle, pravila po pitanju rezervacije se ne razliku od drugih kafana i klubova u Beogradu. Uređenje koje odiše u starinskom ugođaju kafane i odlična muzika nisu samo utjecala da ovo postane vrlo brzo popularno mjesto za izaći. 

Još jedan razlog koji vrijedi spomenuti su cijene. Dakle, nema veze da li ste student, penzioner ili stalno zaposleni jer su cijene sasvim korektne i bilo ko može priuštiti piće u ovom lokalu. 

Beograd je grad u kojem se otvorila prva kafana u Evropi, pa je u prirodi grada da kroz godine i stoljeća pružaju najbolja mejsta za noćni izlazak. 

Noćni klubovi i splavovi su također odlična varijanta za noćni provod, ali kako bi osjetili cjelokupan kafanski tradicionalni doživljaj preporučujemo da izađete u Klub narodnjaka. Sigurno nećete požaliti i vrlo vjerovatno htjeti ćete opet izaći u ovaj lokal. 

U godinu dana rada lokal na Savskom keju postao je jedan od najboljih mjesta za noćni provod. Zašto je tako morat ćete sami otkriti i uvjeriti.

Categories: Život