G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Zašto je Dubai neodoljiva oaza na Bliskom istoku

Dubai, grad koji je izrastao iz pustinje u carstvo modernog luksuza, nudi baš sve što srce modernog putnika može poželeti – od zapanjujuće moderne arhitekture i svetski poznatih atrakcija, pa sve do prefinjenog odmora, velikodušnog gostoprimstva i beskonačnih mogućnosti za uživanje. U ovoj oazi budućnosti, gde zlatna prošlost susreće futurističku viiziju, svaki dan je prilika za novo otkriće, a baš svaki korak prilika za novo iznenađenje. Ukoliko tražite idealno mesto za odmor, na kome se spajaju tradicija i savremeni luksuz i komfor, Dubai će biti destinacija koja će vam ponuditi nezaboravno iskustvo.

Bliski istok sa svojom bogatom kulturom i istorijom, nudi potpuno drugačiji i jedinstven koncept i ambijent za sve putnike. U srcu ove regije, Dubai se ističe kao dragulj modernog luksuza i inovacija. Smešten na obali Persijskog zaliva, ovaj grad kombinuje istorjsko nasleđe sa najsevremenijim urbanizmom, a konstantno blješti, pa ga često zovi i Las Vegas istoka. Potpuno jedinstven i drugačiji, ovaj grad pravi je svet za sebe koji privlači milione turista svake godine. A ako toliko ljudi tamo odlazi, sigurno ne greše… pa onda šta čekate, zašto i vi ne biste posetili ovo specifično mesto? Ne brinite, mi znamo gde da vas odvedemo, zato čitajte pažljivo.

Blještavi kompleksi: Jumeriah Al asr i Jumeirah Mina A’Salam

Na svakoj stranici putopisne literature o Dubaiju, trebalo bi da se nađu hoteli Jumeirah, jer oni predstavljaju posebnu oazu luksuza i mira. Dakle, možemo slobodno da vam kažemo, ko ovde nije bio taj ne zna šta je vrhunski odmor! Jumeirah Al Qasr, čiji naziv znači “Palata”, nudi autentično arapsko iskustvo luksuza. Smešten usred bujnih vrtova i mirnih kanala, ovaj hotel predstavlja kompleks kakav ste mogli da vidite u filmovima. Njegova raskošna arhitektura podseća na arapske palate iz bajke o 1001 noći, a bogata unutrašnja dekoracija naglašava tradicionalnu umetnost istočnjačkog sveta. Takođe, Jumeirah Mina A’Salam donosi savršeni spoj modernog komfora i tradicionalnog šarma. Njegovo ime na arapskomznači “Luka mira”, a baš takva je i atmosfera ovog hotela. Predivan pogled na pristanište i more dodatno dopunjuju ovu nestvarnu sliku mira. Orijentala ili svetska kuhinja, kao i opuštanje u najbolje opremljenim spa centrima samo su neki od benefita ovih hotela. Takođe, ovi hoteli su idelni kako za parove i mlade, tako i za porodicu, obzirom da nude širok izbor mogućnosti i aktivnosti.

Oba ova hotela su deo kompleksa Medinat Jumeirah, koji pruža posve autentično iskustvo boravka u tradicionalnom arapskom stilu. Medinat Jumeirah zapravo predstavlja mali grad unutar grada, gde se spajaju orijentalna kultura istoka i moderni komfor zapada, arapska gostoljubivost i savremena usluga.

Jumeirah Beach Hotel – sinergija luksuza i avanture

Jumeirah Beach Hotel izdiže se kao ikonično remek – delo arhitekture i dizajna. Da, to je onaj ogroman svetleći hotel u obliku talasa koji ste toliko puta imali priliku da vidite na raznim društvenim mrežama! Pa zašto sada i sami ne biste uživali u njegovom sjaju i luksuzu? Svakom je ponekad potreban idealan odmor, a mi smo sigurni da ste vi vaš odavno zaslužili! A Burj Al Arab, znate li taj hotel ikoničnog dizajna u obliku jarbola? Pa, naravno da znate! E iz Jumeriah Beach Hotela imaćete savršen pogled na Burj Al Arab, kao i na beskrajne horizonte Persijskog zaliva. I da, ovaj hotel je dizajniran tako da baš svaka soba ima spektakulran pogled na more, dok su sadržaji takvi da će zadovoljiti i najprobirljivije goste. 

Ovaj hotel se ponosi i neverovatnim izborom restorana, barova, ali i sportskih objekata, pa je gurmanima i fitnes zavisnicima ovde provod zagarantovan. Takođe, smešten je veoma blizu tematskog parka Wild Wadi, što omogućava dodatnu dozu avanture za sve uzraste. Ovo će biti savršen izbor ukoliko ste željni letovanja na kojem ćete se jednako odmoriti i umoriti, odnosno ukoliko ste i hedonista i avanturista. 

Oaza mogućnosti – od pustinje do mora

Dubai nije samo kolekcija luksuznih hotela, to je pre svega destinacija koja obećava avanture na svakom koraku. Zamislite se kako vozite džip preko zlatnih dina, uživate u večeri pod vedrim pustinjskim nebom ili se pak osvežavate u kristalno čistom moru. Ovde možete doživeti i pustinjski safari, ronjenje uz nestvaran morski svet, plovidbu tradicionalnim brodom, ali i najbolje izlaske uz najpoznatije DJ-eve na luksuznim krovovima visokih nebodera. Noćni klubovi su ovde potpuno novi doživljaj, dok će oni najmlađi uživati u zološkom vrtu ili akvarijumu i velikim zabavnim parkovima. Ljubitelji šopinga biće više nego zadovoljni, dok će gurmani imati mogućnost da uživaju u restoranima koji imaju po nekoliko Mišelinovih zvezdica.

Ako tražite mesto koje kombinuje luksuz, avanturu, kulturu i vrhunsko gostoprimstvo, Dubai je destinacija koja ispunjava sve te kriterijume, pa i mnogo više – verujte nam, proverili smo! Svakako, Dubai će vam pre svega pružiti odmor o kakvom maštate već dugo, pa je samo bitno da se dobro isplanirate, pardon, spakujete, jer ko zna… možda poželite da produžite boravak. 

Categories: Turizam