G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Zašto su psi dobri kućni ljubimci

Sa sigurnošću možemo tvrditi da je pas zaista čovekov najbolji prijatelj. Psi osim što su inteligentni, oni su odani, privrženi, a osim toga posedovanje psa za kućnog ljubimca poboljšava vaše kako fizičko tako i mentalno zdravlje. Kao i svi kućni ljubimci tako i psi imaju svoje prednosti i mane. Pa pre nego što se odlučite za kupovinu ovog četvroronožnog  prijatelja dobro razmislite da li ste osoba koja može da pruži sve ono što je neophodno kada je pas u pitanju.

Psi zahtevaju mnogo više vremena od ostalih kućnih ljubimaca. Njih je potrebno redovno šetati, ne vezano za to da li živite u kuci sa dvorištem ili u stanu. Ako ste u stanu, poželjne su barem 3 šetnje u toku dana. Vreme koje provodite sa psom potrebno je da bude kvalitetno provedeno vreme. Zašto? Psima su njihovi vlasnici sve na svetu i bez obzira gde vi bili i koliko često menjali lokaciju oni su isključivo vezani za vas a ne za mesto. Imati psa znači imati svu njihovu ljubav zato je jako dobro da se igrate sa njima, da ih mazite i pokažete jednaku ljubav koji oni gaje prema vama a koju možete osetiti svaki put kada se vratite kuci. Nema ništa slađe nego kada se umorni vratite sa posla a oni vas još sa vrata sa radošću dočekaju. 

Kao i većina želite samo najbolje za svog kućnog ljubimca pa tako pored što kvalitetnije hrane koju želite da obezbedite tu je i najrazličitija oprema koju možete pronaći za vašeg psa. Danas možemo naći najrazličitiju opremu za naše male krznene prijatelje kao što su ogrlice i povoci, jastuci za pse, odeća, igračke i još mnogo toga. 

U zavisnosti od rase ili kategorije u koju spade vaš pas bio on mali ili veliki možete naći i jastuke za male pse

Prednosti psa kao kućnog ljubimca

U nastavku ćemo vam pobrojati nekoliko razloga zbog čega je dobro imati baš psa za kućnog ljubimca. 

Studije si pokazale da vlasnici pasa imaju niži pritisak kao i holesterol pa samim tim su i manje mogućnosti za zdravstvene probleme. Odlaskom u redovne šetnje sa vašim psom povećavate nivo kondicije i generalno vam pomaže u očuvanju zdravlja. 

Ljudi koji imaju psa su društveniji. Vlasinici pasa izlaze često u šetnju sa svojim ljubimcima pa samim tim susreću druge ljude i time skalapaju nova poznanstva. 

Pas može jako dobro uticati na vaše mentalno zdravlje. Težak gubitak osobe ili neku ličnu traumu takođe možete brže prevazići uz psa.  

Imati psa kao kućnog ljubimca odlična je stvar i ako imate decu. Istraživanja pokazuju da deca koja imaju psa manje odsustvuju iz škole zbog bolesti.  Takođe ona deca sa hroničnim oboljenjima obično se lakše nose sa lečenjem ukoliko je u njihovom životu prisutan pas. 

Ukoliko živite u stanu ne bi bilo loše kupiti psa koji spada u kategoriju malih pasa. Mada suštinski svaki pas bilo da je veliki ili mali i bez obzira na rasu može živeti u stanu. Ključna stvar je naravno da se brinete o njemu i da ga dovoljan broj puta izvodite u šetnju.  

Psi su ujedno i najbolji i najzahtevniji kućni ljubimci koje možete imati.

Categories: Ljubimci

Tags: , ,