G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Koliko nam vesti na internetu znače?

Informisanje putem interneta osvojilo je čitavu planetu. Za razliku od prethodnih decenija, kada su se najnovije vesti saznavale isključivo putem televizije, uz kombinaciju štampanih medija i dostupnih radio stanica, danas su vesti online mreže i više nego popularne i zastupljene, posebno među mlađom populacijom. 

Vesti na internetu plasiraju se putem medijskih portala, specijalizovanih sajtova i društvenih mreža. Zbog svog interaktivnog karaktera i multimedijalnih sadržaja, internet je postao mesto na kojima se mogu naći najrazličitije vesti koje će se čitati, gledati i slušati, čak i sve to istovremeno u jednoj oblikovanoj informaciji ili podatku od značaja za javnost. 

Online vesti se mogu čitati uvek i svuda

Savršeno je to što su vesti online mreže oblikovane tako da se trajno mogu pronaći na internet stranicama. Jedino u situacijama kada se određene vesti obrišu, tada se ne mogu iznova pronaći i pregledati. Kako se najnovije vesti, kao i brojne druge organizovane prema oblastima i određenim kategorijama plasiraju na internet kako bi bile vrlo posećene čitane i zanimljive, cilj je da budu trajno smeštene u ovu online bazu podataka i interaktivnih sadržaja. 

Zbog toga, najveći broj medijskih portala ima prilagođene sajtove i stranice koje podrazumevaju besprekoran pregled vesti sa svih „pametnih“ uređaja, bilo da su u pitanju mobilni telefoni ili računari. Dodatno, mogućnost da se isprati svaki događaj u realnom vremenu, ali i nakon nekoliko dana, nedelja, meseci, čak i godina, odličan je način da se najnovije vesti ili određene druge zanimljivosti iz zemlje, sveta ili određene oblasti interesovanja pogledaju uvek iznova i iznova. 

Najnovije vesti se odmah nalaze na portalima i društvenim mrežama

Gotovo istovremeno sa dešavanjem, informacije su raspoložive na internet portalima i društvenim mrežama, kao što su Facebook, Instagram, Youtube i mnoge druge. To znači da čak i kada se ne isprati informativni program na televizijskom kanalu, zatim uživo prenos određenih značajnih događaja i izjave za javnost, one će kroz nekoliko sekundi ili minuta biti dostupne za pregledanje u formatu vesti online mreže. Mediji teže da imaju sopstvene portale, odnosno sajtove na kojima će vesti biti efikasno prezentovane i brzo postavljene, ali i da kreiraju svoje stranice na društvenim mrežama na kojima će vesti „podeliti“ sa svojom publikom. 

Kako veliki broj medijskih kuća koje su poslovanje zasnovale na štampanim izdanjima, televizijskim kanalima ili radio stanicama, postoji već i nekoliko decenija, to potvrđuje da imaju svoju definisanu publiku koja će sadržaje pratiti i na drugim mestima. Sve to, stvara odlične efekte i rezultate kada se postavljaju vesti online mreže na društvene mreže. Samim tim, svi mediji koji su ranije izgradili svoje mesto u sferi novinarstva i informisanja, putem vesti koje se postavljaju na internet samo proširuju svoje kapacitete i učvršćuju poziciju. Veliki broj internet korisnika postaje lojalan pratilac svakodnevnih vesti na portalima poznatih ili manje popularnih medijskih kuća. 

Medijske kuće danas imaju raznovrsne strategije za nastupanje na tržištu oglašavanja i komunikacija. Naime, pored toga što svoj biznis zasnivaju na dobro poznatim štampanim publikacijama, zatim brojnim radio stanicama i televizijskom programu, nastup na internetu putem portala i društvenih mreža je postao veoma popularan, atraktivan i nezaobilazan u modernom vremenu. Stvara se čvrsta pozicija u svetu informisanja u svim oblastima, kao i nova publika koja će biti uvek zainteresovana da isprati naslov ili pregleda čitave vesti putem internet aplikacija, stranica i portala.

Categories: Život