G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Zašto Beograd privlači strane turiste

Beograd je jedan od posećenijih evropskih gradova. Pored velikog broja znamenitosti koje poseduje i veoma bogate istorije nezaboravni noćni provod još je jedna stavka na spisku svih turista koji dolaze iznova i iznova u Beograd. 

Dolaskom u velike gradove kao što je Beograd postoji pregršt stvari koje bi trebalo posetiti i videti ali ponekad zbog ograničenog vremena to nije moguće. Zato možda najbolje odmah na startu da se dobro organizujete i razmislite o iznajmljivanju automobila. Na taj način ćete sebi obezbediti više vremena za obilazak željenih lokacija nego što bi inače imali da koristite javni gradski prevoz. Rent a car Beograd dostupan je uvek i sve što vam treba kako biste izvršili rezervaciju automobila je internet pristup i par klikova. Ukoliko ste u našoj prestonici ne zaboravite da obavezno posetite sledeća mesta.

Kalemegdan

Najznačajniji park sa ogormnim kulturnim i istorijskim značajem je svakako Kalemegdan. Ovo je svakako lokacija koju obavezno morate posetiti ako dolazite u naš grad. U okviru Kalemegdana nalazi se i Prirodnjački muzej kao i Vojni muzej, zoološki vrt a tu je i najstarija beogradska crkva, crkva Ružica. Jedno od posećenijih mesta koje se nalaze u okviru Kalemegdana je i Rimski bunar. Ovaj podzmeni objekat je često posećen i jedna je od šest podzmenih objekata koje možete videti ako ste na Kalemegdanu. Na zidinama tvrđave nalazi se jedan od najpoznatijih simbola grada Beograda, spomenik Pobednik. Ukoliko imate ograničeno vreme boravka u našoj prestonici a želite dosta toga da posetite savet je da imate smeštaj u centru grada odakle će vam biti mnogo lakše i brže da vidite sve što je znajčajnije u našem gradu. Razmislite o izdavanju stanova Beograd i iznajmljivanju stana u širem ili užem centru odakle će vam sve biti mnogo dostupnije.

Skadarlija

Najpoznatija boemska četvrt u Beogradu je upravo Skadarlija. Ovo ne smete nikako preskočiti ukoliko dolazite u Beograd. Skadarlija je autentičnog izgleda, popločana kaldrmom i upravo ovde smeštene su sve najpoznatije kafane koje i dan danas nose duh starog vremena i gde se sluša isključivo starogradska muzika. Neke od tih kafana su Dva jelena, Tri šešira  i drugi. Skadarlija se nalazi nedaleko od Narodnog pozorišta u centru grada te je iz tog razloga ovo mesto bilo dosta posećivano od strane raznih glumaca i umetnika. Baš kao što smo napomenuli iznajmljivanjem stana u centru grada vrlo lako možete doći do svih ovih mesta. Stanovi za izdavanje Beograd su vam uvek na raspolaganju.

Ada Ciganlija

Ukoliko tražite mesto za relaksaciju odmor i uživanje onda je to Ada. Najposećenija je definitvno u proleće i leto kada se na ovom beogradskom moru, kako ga inače beograđani nazivaju, okupi i više od 100 000 posetilaca koji svoj dan mogu iskoristiti na različite načine, kupajući se u vodi, sunčajući se na plaži ili baveći se nekom od brojnih sportskih aktivnosti koje ovo jezero nudi. Ovde se nalazi i mnogo restorana, kafića, klubova gde možete konzumirati izvrsnu hranu i uživati u razim muzičkim žanrovima.

Hram Svetog Save

Ne zaboravite da posetite i najveći pravoslavni hram na Balkanu, hram Svetog Save. Ovaj hram predstavlja jedno od glavnih obeležja grada Beograda. 

Categories: Apartmani, Turizam

Tags: ,