G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Šta posetiti u Beogradu?

Ako ste u Beogradu turistički par informacija bi trebalo da znate. Ostanite sa nama i saznajte šta bi to sve trebalo posetiti u našoj glavnoj prestonici. Beograd ima dosta toga da ponudi kada je turizam u pitanju. Zadivljujuća arhitektura, prirodne lepote, bogato kulturno nasleđe jesto ono što naša zemlja poseduje i ono je što mnogo stranaca privlači da posete naš grad. Pored svega ovog tu je i nezaobilazni noćni provod koja mlađa populacija preferira i zbog koje se rado vraća u naš glavni grad.

Jedna od prvih stvari koje bi trebalo da obavite ako u Beograd planirate da dođete turistički jeste  pronalazak smeštaja. Savet je da stan u Beogradu za izdavanje potražite u centu grada. Iz centra grada ćete lakše i jednostavnije stizati svuda. Bićete u mogućnosti da obiđete sve što ste planirali bez da vreme trošite na prevoz. Javni gradski prevoz u Beogradu nije najbolja opcija. Gužve su velike i ukoliko ste rešeni da obiđete nekoliko lokacija za jedan dan uzmite u obzir da će vam trebati da promenite i po nekoliko gradskih linija. Taksi prevoz ume da bude poprilično skup tako da ako niste sopstvenim prevozom i nemate iznajmljen stan u centru grada možda je najbolje da iznajmite automobil. Danas je rezervacija automobila jednostavna, sve možete završiti online. Ukoliko dolazite avionom možete dogovoriti sa agencijom da vas iznajmlejno vozilo sačeka već po sletanju. Ako imate na umu određen model automobila rezervaciju automobila izvršite što pre. Ako  niste sigurni koju bi agenciju odabrali uvek možete videti na internetu utiske korisnika pa bar steći neku sliku o agenciji. Pre same rezervacije pročitajte politiku poslovanja određenje agencije. Da bi auto iznajmili potreban vam je pasoš ili lična karta i vozačka dozvola. Pri preuzimanju automobila uvek dobro pogledajte u kakvom je automobil stanju kako unutra tako spollja. Ako uočite bilo koju nepravilnost odmah kontaktirajte predstavnike agencije. Sve više ljudi kada iznajmljuju automobil traže i vozača. Ovo je odlična opcija za sve one poslovne ljude koje nemaju vremena za vožnju po gradu i parkiranje ali i sve one koji ne voze. Zahvaljujući rent a car-u uštedećete vreme i bićete u mogućnosti da posetite sve ono što ste planirali bez žurbe. 

Ako ste u Beogradu turistički obavezno prošetajte pored reka. Beograd leži na ušću reke Save u Dunav i šteta bi bila propustiti ovo i ne uživati u prirodi. Beograd je je dan od lepših gradova u Evropi upravo zahvaljujući svojoj impozantnoj arhitekturi i svim onim lepotama koje ga krase. Savet je da ako imate vremena obiđete muzeje, izložbe ili koncerte jer se upravo u Beogradu odvija veliki broj kulturnih dešavanja koje možete posetiti. 

Obavezno posetite i najpoznatiju beomsku četvrt u gradu – Skadarliju. Ovde možete pronaći veliki broj restorana u kojim možete uživati. Restoran Velika Skadarlija je jedan od poznatijih koje ne bi trebalo propustiti. Ovde možete uživati u različitim pripremljenim specijalitetima i omljenim napicima.

Categories: Apartmani, Turizam

Tags: , , ,