G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Teme koje su obeležile period rane jeseni kao interesantne i privlačne za praćenje

Medijske kuće teže da maksimalno posvećeno i verodostojno prenose do javnosti i njenih ciljnih grupa najnovije vesti dana, nedelje i meseca, kako bi se obezbedio jasan uvid u sva dešavanja. Bez obzira da li se radi o najnovijim temama iz zemlje ili sveta, vesti se svakodnevno prate na različite načine. 

Mnoge teme privlače javnost zbog toga što su od opšteg značaja, dok su određeni naslovi izuzetno privlačni, sadržajni i zanimljivi ne samo sa aspekta opuštanja i relaksacije, već i u pogledu informacija i korisnih elemenata koje će pružiti građanima. Najčešće, takve teme objavljuju se u kategoriji obrazovanja, društva, sporta i zabave.

Obrazovanje – spektar važnih i edukativnih vesti za građane

Mnoge vesti iz obrazovanja utiču na građane, koji ovakve novosti očekuju sa nestrpljenjem. Naime, tokom prethodnog meseca pisalo se dosta na temu početka nove školske godine u svim ustanovama, objavljivanjem novih školskih planova i programa. Takođe, sa prvim oktobrom, a na nekim fakultetima i ranije, zvanično je počela nova školska godina za studente. 

U sledećem jesenjem mesecu, piše se o „Virtuelnom sajmu“ od 17. do 19. oktobra u okviru kog se studenti mogu povezati sa kompanijama, kao i o multimedijalnoj instalaciji „Etički izazovi novih tehnologija“, na Filozofskom faktultetu od 17. oktobra sve do 17. decembra. 

Najnovije vesti dana iz kulture u oktobru

Kulturne najnovije vesti dana tokom jeseni su brojne, a nastavljaju se objave novih sadržaja svakodnevno tokom oktobra meseca. Naime, u saradnji španske i domaće kinematografije, najavljena je nova serija „Ožiljak“, a najnovije vesti dana su i da se očekuje i premijera predstave „Lutka sa kreveta broj 21“ u novoj sezoni Narodnog pozorišta u prestonici. 

Takođe, „Dani Zorana Radmilovića“ održavaju se u Zaječaru od 17. do 24. oktobra, a najnovije vesti dana su da ih otvara predstava „“(Pra) Faust“, nakon pesničkog pozdrava, prenose novosti.rs. Najavljeno je još dodatnih kulturnih manifestacija u kategoriji najnovije vesti dana, kao što je uručenje nagrade „Miloš Žutić“ za glumačko ostvarenje, izložba „Hod po tragovima sećanja“ u Beogradu, kao i završetak „Vršačke pozorišne jeseni“, festivala klasike.

Vesti iz sveta zabave i tema koje opuštaju misli

Pored naslova i sadržaja uz koje se građani aktivno informišu u vezi sa aktuelnostima iz obrazovanja i kulture, tokom jeseni objavljuju se i mnoge teme iz sveta zabave. Kako je važno napraviti predah ili pauzu na poslu, odmoriti misli i odahnuti, pravi trenutak je za praćenje vesti zabavnog karaktera. Naime, uglavnom se radi o estradnim i temama iz života slavnih ličnosti. 

Na primer, ovih dana se aktivno prate teme u vezi sa glumcem Lazarom Ristovskim i njegovom 39 godina mlađom devojkom, nakon čega se i ona oglasila, što prenosi Story. Odlazak komentatora fudbalskih utakmica – čuvenog „Ace informacije“ na neplaćeno, izazvalo je začuđenost javnosti, a i dalje se piše o neverovatnom uspehu pevačice Aleksandre Prijović, koja u narednom periodu nastupa na 4 konceta u Zagrebu.

Mnogo je različitih vesti koje se objavljuju, prate i prepričavaju tokom perioda jeseni, a ulazak u hladniji vremenski period pogoduje zatvaranju u tople domove i praćenju sadržaja koje pružaju mediji. Teme iz sveta obrazovanja i kulture su od javnog značaja za sve građane, a sa aspekta razonode prate se i novosti u vezi sa javnim ličnostima, njihovim privatnim životom, uspesima, ali i raskidima i iznenadnim okolnostima.

Categories: Uncategorized