G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji poslednjih godina doživljava značajan rast. Srbija je zemlja bogate istorije, kulture i prirodnih lepota, što je čini privlačnom destinacijom za turiste. Postoje mnoge popularne destinacije u Srbiji koje posetioci rado istražuju i posećuju. Destinacije se mogu deliti na gradove, prirodne lepote, umetničke postavke i znamenitosti. Medju gradovima najpopularniji i najposećeniji je Beograd, kao glavni grad prestonice, za njim su tu i Novi Sad, Niš, Subotica i mnogi drugi. 

Od prirodnih lepota kod turista dominiraju razna utvrdjenja u velim gradovima, mnoštvo reka u Srbiji, jezera, banja, planina itd. Medju planinama najpopularnije i najposećenije su Kopaonik, Zlatibor, Stara Planina, dok su za banjski turizam turisti najčešće birali Vrnjačku Banju, Lukovsku, Prolom itd.

Pored prirodnih lepota i gradova u Srbiji su jako posećeni i muzeji, razne postavke, sajmovi turizma, poljoprivrede, kao i najpopularniji festivali kao što su EXIT i BEER fest.

Smestaj i rent a car usluge u Srbiji

 Uz različite vrste smeštaja kao što su mnogobrojni hoteli, hosteli, apartmani i stanovi na dan možete boraviti u bilo kom delu Srbije a uz to da se veoma lako i jednostavno odvezete  i stignete do druge destinacije. Kako bi se lako, brzo i jednostavno prevezli do različitih delova Srbije na raspolaganju su vam autobuski prevoz, voz i širok izbor rent-a-car usluga koje  omogućavaju da se istraže sve lepote naše zemlje. Bez obzira na to da li ste turista ili poslovni putnik, iznajmljivanje automobila u Srbiji je izuzetno praktično i jednostavno. Od obilaska istorijskih znamenitosti do uživanja u prirodnim lepotama, rent-a-car usluge vam omogućavaju da istražite sve što Srbija ima da ponudi na najbolji mogući način.

Beogradski aerodrom predstavlja najveću tačku ulaska u Srbiju za većinu turista, pa je iz tog razloga rent-a-car usluga na aerodromu veoma popularna. Rent a car aerodrom Beograd raspolaže velikim i raznovrsnim izborom vozila. Možete naći mali auto kojim ćete se lako i brzo prevesti i uvek imati gde da ga parkirate, terenac za neke dalje i nepristupačnije destinacije, ili jednostavno porodični auto u kom će cela porodica uživati. 

Većina  kompanija nudi mogućnost rent a car Beograd – odnosno preuzimanje vozila bilo gde u Beogradu, što putnicima omogućava da uštede novac i smanje troškove putovanja.

Gastronomija Srbije

 Srbija je poznata po bogatoj gastronomskoj ponudi, svaka regija u Srbiji ima svoje specijalitete i tradicionalna jela, a srpska kuhinja obiluje ukusnim jelima i sastojcima. Specijalitete koje biste morali probati dok boravite u Srbiji: ćevapi, pljeskavica, ajvar, Karadjodjeva šnicla, gibanica, sarma, pasulj i još mnogo toga a sve to obavezno uz čašicu tradicionalnog srpskog pića-rakije. Sve ove specijalitete možete pronaci širom Srbije u različim restoranima i kafićima. Na vama je samo da uživate.

U srcu Srbije, ljubav prema hrani je duboko ukorenjena tradicija. Naša kuhinja je mesto gde se ukusi preplavljuju raznolikošću, od sarmica sa zeljem do bogatog pasulja sa kobasicama, i mnogih drugih ukusnih jela koja su deo naše kulturne baštine. Međutim, u modernom svetu, brz način života često ograničava vreme koje možemo posvetiti pripremi ovih omiljenih jela.

U tom kontekstu, nova platforma “Coolivery” se pojavila kao spasitelj za one koji žele da uživaju u autentičnom srpskom ukusu, ali nemaju dovoljno vremena za kuvarsku čaroliju. “Coolivery” nudi mealkit-ove koji vam omogućavaju da jednostavno i brzo pripremite jela kao što su sarmice sa zeljem, pohovana piletina ili bilo koji drugi specijalitet iz Srbije, sve udobno u svom domu. Ova platforma spaja tradicionalnu srpsku kuhinju sa modernim načinom ishrane, čineći omiljena jela pristupačnima i praktičnima za svakoga.

Dakle, dok se prepustite ukusima Srbije, ne zaboravite da istražite “Coolivery” i njihove ukusne mealkit-ove, koji vam omogućavaju da uživate u autentičnom srpskom iskustvu bez napuštanja udobnosti svog doma.

Neka vaš boravak u Srbiji bude ispunjen ne samo avanturama, već i mnoštvom pozitivnih emocija i prijateljstva.

Categories: Rent a car, Turizam

Tags: ,