G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Značajnost sajta u današanje vreme

Svi ćemo se složiti da danas živimo u jednom digitalnom vremenu gde su informacije moć. U današnje vreme do svake informacije možemo lako doći putem interneta. Ako ste se odlučili da započnete biznis onda vam je jasno da bi on trebao da se nađe na internetu ako vam je želja da on bude uspešan da se razvija i napreduje. Internet nastup danas jako je bitan i sajt kao osnova od koje se kreće jeste takoreći obavezan ako imate svoj biznis. Vebsajt možete napraviti i sami ako posedujete dovoljno znanja ili jednostavno to prepustiti profesionalcima.

Društvene mreže danas su i više nego popularne i poseduje ih gotovo svaka firma kako bi na što bolji način sebe predstavila i svoje proizvode i usluge. Slažemo se da društvene mreže treba imati ali osnova i baza od koje treba da se krene jeste svakako sajt koji u svakom slučaju treba posedovati. Svako od potencijalnih kupaca vaših proizvoda  će pre nego što kupi sam proizvod želeti više informacija o istom. Te informacije će pronaći na sajtu. Prema istraživanjima većina kupaca koja ne pronađe informacije o proizvodu na sajtu i u slučaju nepostojanja sajta odustaju od kupovine. 

Baš kao što smo napomenuli izradu sajta možete prepustiti profesionalcima koji su za to svakako obučeni. U slučaju izrade sajta vodite računa da isti bude prilagođen ciljnoj grupi ali i svim njegovim posetiocima kako bi najbrže stigli do željenih informacija. Vodite računa da sajt bude lak za upotrebu i navigaciju kako bi svako zainteresovan mogao da kupi proizvod u svega par klikova ili poslao upit ili došao do potrebnih podataka. Savet je da ako sajt radite onda pored toga što mora biti lako dostupan posetiocima on mora biti prilagođen pretraživačima kao što su Google, Bing, Yahoo, a da bi u tome uspeli potrebna vam je SEO optimizacija sajta.

Upravo optimizacija sajta omogućava lakše i brže nalaženje potrebnih proizvoda i usluga kada su ljudima najpotrebniji. Seo optimizacija sajta je tehnika internet marketinga koja omogućava prilagođavanje sajta pretraživačima kako bi se na što lakši način bio prepoznat sadržaj za traženi upit. SEM skraćeno od Search Engine Marketing je zapravo plaćeni vid marketinga na pretraživačima gde se pretraživači a među njima i Google ponašaju kao posrednici preko kojih razne kompanije i firme prikazuju svoje reklame. Ako se pitate koja je to najpoznatija platforma za prikazivanje oglasa to je Google Ads, nekadašnji Google Adwords. Zahvaljujući ovoj platformi imamo jasno preciziranje publike koja je zainteresovana za poslovanje sa kompanijom koja se oglašava. 

Izrada sajtova podrazumeva i dobar dizajn. Dobar dizajn znači i dobar sajt. Na osnovu dizajna može se formirati utisak o vašem poslovanju, brendu. Jasno je da zastarele i nefunkcionlane dizajne niko ne voli i da to generalno ljude odbija. Upravo je ključ napraviti dobar sajt koji će dizajnom uspeti da ljude podstakne da što duže budu na njemu i u isto vreme saznaju što više o vašem poslovanju.

Categories: IT

Tags: , , ,