G17Plus – business portal

Vesti iz business sveta

Uredite kancelarijski prostor na pravi način

Složićemo se da moderno poslovno okruženje može dosta doprineti generalnom utisku kod potencijalnih klijenata. Osim toga takvo poslovno okruženje odmah je prijatnije zaposlenima jer ih motiviše, podstiče i inspiriše. Zatvoren tip kancelarija daleko je iza nas. Ovakav tip kancelarija ima dosta mana a među njima je taj konstantan osećaj skučenosti i izolacije od kolektiva. Današnji opšte prihvatljiv open space koncept je daleko bolji od zatvorenog tipa kancelarija i to iz nekoliko razloga. Open space concept doprineo je boljoj komunikaciji među zaposlenima i generalno boljem timskom radu. Takođe ova opcija je ekonomičnija u smislu pametnijeg korišćenja resursa krenuvši od zajedničkog korišćenja opreme do manjih računa za grejanje, hlađenje i održavanje. 

Ukoliko planirate da uređujete svoj poslovni prostor ostanite sa nama i saznajte na koji to nači možete uraditi. 

Open space concept

Gledajte da svoj poslovni prostor bar približite open space konceptu iako ga strikno nemate. Gledajte da bude što otvoreniji i da vizuelno izgleda veće. Ako vaš poslovni prostor ima pregrade sklonite ih. Ako ne možete da se pomirite sa tim da ih nemate možda je najbolje da stavite staklene pregrade. Danas možete pronaći veliki izbor staklenih pregrada na tržištu sve u zavisnosti od vaših preferencija. Staklo samo po sebi jeste odraz elegancije i vizuelno uvećava prostor i daje čistinu prostoru. U okviru starijeg koncepta kancelarijskog prostora pregrađivanje se obično vršilo gipsanim zidovima koje su izazivali osećaj klaustrofobije. Deo modernog enterijera jesu i staklene obloge. One su dosta privukle pažnju poslednjih par godina jer izgledaju lepo a i funkcionalne su. U uređenju poslovnog prostora koriste se zaista puno. Izradu staklenih obloga možete poveriti nekoj od firmi koje se profesionalno bave time. One su uglavnom prave od kaljenog stakla koje je i do pet puta jače od običnog. Kaljeno staklo nastaje zagrevanjem običnog stakla na visokoj temperaturi a zatim hlađenjem. Ovaj tip stakla izrađuje se po meri. 

Uzmite u obzir i staklena vrata ukoliko uređujete svoj poslovni prostor. Danas je moguće poručiti i staklena vrata po meri tako da ne morate brinuti o eventualnom uklapanju u postojeći enterijer. Staklo pored toga što je odraz prefinjenosti ono je i lako za održavanje. Predstavlja dobru izolaciju i pretvara poslovni prostor u opušteno mesto za rad. 

Ako uređujete stakleni prostor potrudite se da imate što više svetlosti. Prema istraživanjima prirodna svetlost čini ljude opuštenijim, srećnijijm i produktivnijim i to je ono što je potrebno zaposlenima. Na ovaj način umanjićete troškove za struju jer ćete naravno imati manje upotrebe veštačkog osvetljenja. 

Neka vaš poslovni prostor ima mesto za odmor i opuštanje za zaposlene koje će im poslužiti za odmor i relaksaciju a ujedno podstaći njihovu efikasnost i produktivnost. Možda ne bi bilo loše da svoje zaposlene pitate za ideju oko izgleda ovog mesta i na taj način učinite ovo mesto još inspirativnijim. Kada birate pod uzmite u obzir frekventnost samog mesta. Najbolje je da to budu tvrđi podovi na primer keramičke ili mermerne pločice.

Categories: Dom, Uredjenje

Tags: , , ,